SIDOR

8 augusti 2009

Vad gör du en varm och solig dag i augusti?

Vi tyckte att det var en bra dag att prova vår bakugn för första gången. Är det varmt ute, kan man ju ha det varmt inne också... och det har vi haft.

Bilder från vänster. Brasan som brinner. Skorsstenen som ryker. Brödet "knallarna" innan det åker in i ugnen och när det precis läggs in.

Bilder från vänster: "Knallarna" färdiga. En nöjd bagare, först med bröden och sedan men pizzan. Tre ny sydda brödpåsar på väg till grannarna med bröd.



Det har gått bra med bakningen, men vi har lite tankar som vi skall ta med oss till nästa gång vi bakar i ugnen. Medan Erik passade bakningen passade jag på att sy tre stycken brödpåsar. Vi tänkte nämligen gå in med bröd till grannarna och då var det ju tvungen att vara i något. Använde tyg som jag tidigare hade broderat på, vilket så klart gjorde brödpåsarna extra fina.


Nu skall äppelpajen plockas ut ur ugnen och så är det dags för lite kvällsfika.

Tillägg: Första äpplena plockade från vår trädgård.

2 kommentarer:

  1. Vad ni är energiska! Själva satt vi på stranden och läste och simmade ett par rundor. Det ser jätte gott ut och fint!!!! Kan man göra en beställning med hem skickning i sådana fina bröd påsar?
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Fina bröllopsbilder, och hur avundsjuk blir jag inte på bakugnen! Känslan av ett eget, hembakt bröd är svårt att överträffa, och när det är bakat i en vedugn måste det kännas ännu bättre..

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar!