SIDOR

8 augusti 2009

Lite från vårt bröllop

Så skall jag väl försöka mig på att berätta lite om den stora dagen. Känns lite svårt, då jag liksom inte har smält det riktigt än.

Dagen började med att klockan ringde 8.00, då var det dags att gå upp. Det var mycket som skulle hinnas med innan vigseln skulle äga rum kl 14. Tjejerna som skulle sminka och fixa mitt hår kom tidigt på förmiddagen, så för min del handlade det igentligen bara om att bli ompysslad och vacker. Mannen hade däremot lite annat att greja med, men han hann det också. Vigsel gick kanon bra, självklart var jag nervös innan. Men det hör väl till. Mannen däremot var hur lugn som helst, som vanligt. Tärnan (min syster) och marskalken (mannens bror) var också riktigt nervösa. En barndomskompis till mig sjöng i kyrkan, helt fantastiskt. Var så roligt att ha en nära kompis som solist. Man märkte på honom att han med var rörd, då han fick tårar i ögonen när han sjöng :) Vigsel gick fort, och ska jag vara ärlig kommer jag inte ihåg så mycket från den... var väl nervösiteten. Tur att det filmades, så jag vet att det verkligen hände.

Festen ägde rum på vår gård som vi köpte i våras, så bröllopet var lite som en inflyttningsfest också. Vi hade renoverat i ladan, och det blev verkigen så häftigt som vi hade tänkt oss... med bar, matplats och dansgolv. Mamma och jag hade sytt stolsöverdrag i vitt så allt i textil var vitt. Alla gästerna som hade anmält sig kom, så vi var 117 gäster. Och alla var så glada för vår skull. Vi hade fixat allt själva, med hjälp av släkt och vänner, från mat till festprogram. Det var så mycket som kunde gått fel, men inget gjorde det ; )

Menyn för kvällen:

Fördrink

Chapel hill, Sparkling Chardonnay
Serveras med fruktbricka

Förrätt
Gazpacho Serveras med krutonger och olivtapenade
Oude kaap, chardonny

Huvudrätt
Rosa hjortstek serveras med färskpotatissallad, tomatsalsa, getostcreme,
rosmarrin glace, grönsallad samt foccaciabröd
Corte alle mura, Chianti, Sanglovese

Efterrätt
Klassisk äppelkaka
Serveras med kokt vaniljsås

Kaffe & Avec
Bröllopsbakelse och kaffe med avec.

Nattskaffning
Bullens korv

En kompis till oss var toastmaster, han gjorde ett helt fantastiskt jobb. Det blandades tal, sång och lekar. Livebandet spelade fram till midnatt, sedan var det "vanlig musik". Massa folk dansade, vi också fram till klockan 03.00 då vi åkte mot vårt hotell. På söndagsförmiddagen hade vi brunch och presentöppning för de gästerna som valt att stanna kvar, vilket var ett 50-tal gäster. Har säkert glömt massor, men nu kanske ni kan få er en bild av hur vi hade det. HELT UNDERBART.3 kommentarer:

 1. Åhhh ni är så underbara! Jättefina, helt sagolikt vackra! Roligt att allt gick bra och att dagen blev helt perfekt!

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Härligt fina bilder! Ja det är tyr att man har det på film och i bilder. Vi har inte heller fattat det riktigt än. Det kändes så overkligt när vi stod i kyrkan och ni kom in.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Åh vad ni var fina och vilken tur ni verkar haft med vädret!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar!