SIDOR

8 januari 2010

Sjal och vantar

Den här virkade sjalen påbörjades tidigt i höstas och var då tänkt som en höstsjal, därav färgvalet. Dock har den inte blivit färdig förren under julledigheten. Eftersom jag alltid får ont i mina handleder när jag är förkyld har jag inte kunnat sticka eller virka speciellt den senaste veckan. Då var det ju ett perfekt tillfälle att fästa alla trådar i sjalen. Även de matchande vantarna har blivit avslutade nu i dagarna. Sjalen är virkad med sex olika färger av drops Paris och vantarna har en kant av drops Paris, resten av dem är virkade med två trådar av drops Alpacka. Frågan är nu bara vad jag skall ha för mössa till detta, för den jag har passar inte...?

Idag har det varit -17 grader kallt här idag. Mannen går just nu i detta och sätter fast tätningslist på massa dörrar här.

8 kommentarer:

 1. Mycket fin sjal och fina vantar! Det blir ju bara att virka en mössa också, jag kan tipsa om ett dropsmönster man stickar på en kväll... Saknade dig idag förresten, hoppas du mår bättre nästa vecka. Hittade förresten några tyger hemma hos pappa, han vill att jag ska rensa lite i allt som mamma samlade på sig, som jag tänkte att du ska få titta på. Kanske är det något som faller dig i smaken!

  SvaraRadera
 2. Hej. Jättefin sjal och jättefina vantar. Gillar färgerna, tycker man kan ha de färgerna på fler årstider än höstarna.
  Har nu läst igenom rätt mycket på din blogg, och sett att du har gjort mycket fint. Jag tyckte mycket om de filtade sittunderläggen, har själv gjort några stycken men håller fortfarande på att testa olika sorters garn osv.
  Lycka till med framtida projekt.

  SvaraRadera
 3. Vad fin den blev, sjalen. Kommer ihåg den från tidigare i höstas. Kul att se den klar! Nu får du dessutom mig att vilja göra mig ett par vantar, det har varit mycket sjalar och pulsvärmare ett tag! Kanske kan mitt (tidigare) hopplösa väv-ullgarn bli ett par som jag tvättar i maskinen? Vi har nämligen oxå -17 här och jag fryyyser! Vi har precis avslutat en syjunta-kväll med jobbet hemma hos mig. Du saknades!
  Eva

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev. Hoppas vantarna är lika varma som mina(mönstret jag fick av dig) har aldrig haft varmare vantar varken pappa eller jag. Och garnet räckte förstår jag. Krya på dig, kram!

  SvaraRadera
 5. Hej tjejen,
  bra att täta dörrar, skulle själva behöva gå på ytterdörren då våra -15 ute gör sig påminda i hallen. Tyg för dörren tar ju lite i alla fall.
  Vad fin sjalen blev, beundrar ditt tålamod! Håller på med en med mormorsrutor, fasar över monteringen. Saknar dig, hoppas Olle och jag får komma på besök en helg i vår.
  Kram kram
  Anni

  SvaraRadera
 6. Hej! Roligt att du hittade till mig ...LÄR NOG TITTA IN FLERA GÅNGER!
  mVH LIENE

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar!