SIDOR

4 augusti 2012

Fjärde - Djur

Sedan förra sommaren när vi skaffade bin har vi mycket "husdjur" här på gården. Vissa av djuren är dock mer kelna än andra. Hon på porträttbilden som jag visade här igår är såklart det av djuren som är mest kelen. Men det finns även andra som var med och tävlade om den platsen här i våras... Mer om det senare i inlägget.


Det djur eller kanske rättare sagt insekt som vi har ägnat mest tid idag (eller deras produkt) är i alla fall våra bin. Vi har nämligen slungat honung här idag. Vi gjorde i ordning allt i förmiddags och så passade vi på att slunga så många ramar vi bara hann under tiden E sov i eftermiddags. Och det gick riktigt bra, 50 kg nyslungad honung är inte helt fel.

Tillbaka till ett av de mer kelna djuren på gården. Lammet på bilden här nedan var ett utav de tre lamm som vi fick mata med flaska i våras. Det här bagglammet blev så tamt att det hellre gick med oss i trädgården än tillsammans med de andra fåren i hagen. E och lammet blev helt klart bästa kompisar och hade vi inte satt stopp hade lammet alldeles säkert följt med oss in i köket...


2 kommentarer:

  1. Vår lille gulle gris! Kram

    SvaraRadera
  2. vad spännande det låter med egna bin.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar!