SIDOR

1 februari 2009

Kreativ dag!

Har under en tid letat efter ett mönster till förklädesklänningar för barn, men inte hittat något. Så när min svärmor hittade ett på en loppis blev jag mycket glad. Den gröna klänningen är gjord precis efter mönstret och är i storlek 50/56. Tyckte att den verkade vara lite kort så till den brun-oranga klänningen gjorde jag lite ändringar. Den förlängdes, breddades lite i ärmhålorna samt i halsringningen. Tycker dock att den ser lite stor ut, så vet inte riktigt storleken på den. Är ju svårt när man inte har någon att testa på. Tygerna till båda klänningarna är secondhand, vilket jag gillar skarpt!

Som ni säkert ser på bilderna är det inga knappar bak på klänningarna, detta beror på att jag inte hittade tryckknapparna. Men nya är beställda så det skall väl lösas ganska snart.






Har även virkat färdigt min röda poncho under dagen. Den är virkad i en lång rak bit med stolpar som jag sen bara virkade ihop, mycket enkelt och smidigt. Inspirerad av skapasaker... För att kanten skulle bli lite fastare valde jag att göra en kant med fasta maskor. Jag är mycket nöjd med resultatet.


Idag är det precis 6 månader tills vi ska gifta oss! :)

8 kommentarer:

  1. Jätte fina små klänningar och vad gulligt tyg du har hittat. Kram!

    SvaraRadera
  2. Mycket söta klänningar! 6 månader kvar bara.. tänk vad fort tiden går! Kram

    SvaraRadera
  3. Så fina. Jag hade sådana när jag var liten. Om du inte har en bebis att testa på får du la skaffa dig en! He he...

    SvaraRadera
  4. Så söta små klänningar. Jag hade också sådana när jag var barn och mamma hade samma modell som förkläde i köket. Grönt, rosa, gult... det var nog hennes favoritmodell.
    Man kan nästan tro att du längtar efter en egen bebis för det är väldigt mycket barnkläder =)
    /Kram

    SvaraRadera
  5. såååå söta :)

    SvaraRadera
  6. Ursöta, så gulliga!

    Johanna blev jättenöjd med byxorna, du kan nog vänta dig fler beställningar :)

    Bara 6 månader kvar, så roligt :)
    Såg du bonde söker fru brölloppet? Så fint!

    Kram kram

    SvaraRadera
  7. Jättefina! Jag saknar lite tiden när jag sydde till ungarna. HELA tiden, och då protesterade de inte heller. Bara önskade roliga tyger! Nu får jag nöja mig med att sy balklänning, och det är inte fy skam det heller! Du var så fin i ponchon på jobbet!
    /Eva

    SvaraRadera
  8. Ursöta klänningar! Det är svårt med storlekar innan man har någon att prova på, mina storlekar har revideras sen min lilla I föddes.
    Gratulerar till bröllop! Själv har vi 2,5 vecka kvar till vårt!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar!