SIDOR

1 maj 2011

Valborgsfirande och fixande i trädgården

Igår kväll var vi nere i Berg och kollade på majbrasan, det brann riktigt bra... Dessvärre försvann det fina vädret som vi haft här i samma stund som vi klev ur bilen där nere. Det var riktigt ruggigt och regning. Lillkillen låg och sov i sin vagn, man kan skymta honom bakom den virkade ugglemobilen, som gjordes färdigt kvällen till ära. 


Under dagen var vi ute i trädgården och fixade lite. Mannen körde upp grönsakslandet igen med jordfräsen och sen satte vi potatis och lök. Vi sådde även rödbetor och squash, nu funderar vi på vad vi mer skall sätta i landet då det finns lite plats kvar. Vi vill ha "lätta" grönsaker så vi inte behöver rensa så ofta, några tips?

Även i växthuset har det blivit sått och planterat. Här hoppas vi på att kunna skörda bla vindruvor, tomater, bönor, gurka, chili, örter och sallad.


När jag ändå var igång med kameran gick jag runt ett varv i trädgården och fotograferade alla blommor som blommar så fint nu. Påskliljor, svalört, vitsippor, kejsarkronor och körsbärsträdet är på gång. Det japanska körsbärsträdet behöver några varma dagar till sen kommer även det blomma underbart fint! Våra kejsarkronor har under de två åren vi bott här haft många pampiga blommor, men i år är det bara två stycken. Om någon vet varför det blir så eller vad man kan göra för att det skall bli bättre blomning nästa år får ni gärna berätta...
 

1 kommentar:

  1. Vilka fina vårbilder du bjuder på! Men finast är lillkillen förstås, så söt han är!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar!