SIDOR

11 januari 2011

Garntips, tack!

Jag är på jakt efter ett garn som passar bra att virka mormorsrutor i, tanken är att det skall bli en barnfilt. Har tänkt mig att det skall vara ett bomullsgarn, men är absolut beredd att virka den i ett ullgarn om det är någon som har ett bra förslag på ett sådant garn. Eftersom jag inte får röra mig speciellt långt ifrån soffan och sängen har jag inte möjlighet att gå och känna och titta i någon butik utan jag behöver kunna skicka efter garnet. Vore mycket tacksam för tips!

Jul och nyår tillbringades på sjukhus pga massa sammandragningar, nu hoppas vi på många lugna veckor och att jag får fortsätta ligga hemma. Vi vill ju inte att bebisen skall titta ut på många veckor än...

5 kommentarer:

 1. Hej Jenny! Vad skönt att se att du är hemma igen! Har du provat att titta in till Lienes design? Maila henne och fråga, hon har många fina garner.
  Kram!
  Eva

  SvaraRadera
 2. Kram från mig!

  SvaraRadera
 3. Hos Torgstenen.se kan du beställa garner, de har stort sortiment och bra priser. Jag tycker att M&K ekologiska merinoull är fantstisk fin. Jag har gjort två filtar av den, finns på min blogg. Hoppas allt går bra för dig!

  SvaraRadera
 4. Hej tjejen, tänker så mycket på dig/er! Mormorsrutor är underbara i allt tycker jag. Jag har bara i ull. Eskimå blev härligt tjock och varm och en annan i skiftande ullgarn, då behöver man ju inte fästa trådar så ofta men det är ju inte så traditionellt. Håller med om M&M ekologiska ullgarn. Men det finn ju så mycket!
  Kram på er!

  SvaraRadera
 5. jag virkar just nu i 2-trådigt ullgarn men det blir ju inge bebisfilt direkt... När märta var ny i världen virkade jag i ett garna som var bomull-akryl. jag gillar inte akryl men garnet var jätte mjukt och fint. jag minns inte märket. Jag virkade alla kanter med M&K ecobomull och det känndes ju bra med eco till bebisen men det var jättedyrt. Maria Jonasson har just virkat till sin bebis i magen en filt i Bayb-cash-merino, eller vad det nu heter. Ett jättemjukt fint garn om man vill virka i ull!
  Sköt om dig!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar!